rss

Taxa auto va fi inlocuita cu o taxa de mediu

  1. 25/12/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Comisia Europeana a transmis o scrisoare de informare privind "faimoasa taxa auto" catre Guvernul Romaniei. Potrivit Ministrului Mediului, Rovana Plumb, in curand va fi propusa o formula concreta. Cel mai probabil va fi introdusa o taxa de mediu.

    Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca a primit o scrisoare de informare din partea Comisiei Europene privind "faimoasa taxa auto". "Urmeaza sa venim cu o propunere concreta in ceea ce priveste modalitatea europeana prin care acest tip de taxare se aplica. Va fi un mod clar o taxa de mediu", a declarat Plumb.

    Asadar, incepand cu anul viitor, actuala taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu, care se va calcula in functie de nivelul de poluare, dar care nu va fi mai mare decat pretul autoturismului, a anuntat, in octombrie, premierul Victor Ponta.

    Taxa auto este suspendata pentru autovehiculele inmatriculate in tara inainte de ianuarie 2007, cand nu exista o astfel de taxa. Astfel, persoanele care aleg sa cumpere o masina inregistrata in tara inainte de 2007 nu vor mai achita taxa auto la transcrierea dreptului de proprietate, se arata in Legea nr.185/2012, publicata in Monitorul Oficial.

    Totodata, potrivit noii reglementari, cei care au achitat mai mult dupa vechea formula de calcul, pot solicita restituirea sumei reprezentand diferenta. Modelul cererilor de restituire poate fi descarcat de pe site-ul www.anaf.ro /sectiunea Asistenta contribuabili/Despre impozite si taxe/Taxa pe poluare 2012. Tot aici, se pot vedea documentele necesare restituirii.

    Documentatia necesara se va depune la organul fiscal teritorial in a carui evidenta este inregistrat contribuabilul ca platitor de impozite si taxe.

    Vizualizari: 28956
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »