rss

Taxa auto triplata ramane, dar se amana!

  1. 10/12/2008
  2. Tags: Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul a dat miercuri 10 decembrie 2008 o noua ordonanta de urgenta prin care a decis ca triplarea taxei auto o sa intre in vigoare din 15 decembrie, iar proprietarii de vehicule care au platit deja taxa auto la valoarea majorata incepand cu aceasta saptamana sa isi primeasca inapoi diferenta de bani.

    "Ordonanta de urgenta a fost adoptata in urma unei discutii in detaliu in cadrul Guvernului si abroga vechea ordonanta", au declarat surse guvernamentale.

    Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

    Noua ordonanta de urgenta va fi publicata joi 11 decembrie in Monitorul Oficial, iar noul regim fiscal se va aplica de la 15 decembrie 2008.

    Actul normativ prevede totodata, la articolul 2, ca taxa auto va fi suspendata incepand cu 15 decembrie 2008 pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrica de pana la 2.000 cmc si care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state membre UE, fara nicio referire la criteriul privind normele Euro 4, inclus in proiectul initial.

    Taxa auto a fost triplata luni, 8 decembrie, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a ordonantei aprobate de Guvern saptamana trecuta.

    Noi nu mai intelegem nimic, dar traim in Romania alaturi de oameni ca ei.  

    Sursa: Mediafax

     

    Vizualizari: 1434