rss

Taxa auto de prima vanzare, din nou obligatorie de la 1 ianuarie. Guvernul promite o solutie

  1. 28/12/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Taxa de prima vanzare, valabila la transcrierea dreptului de proprietate a autoturismelor inmatriculate inainte de 2007 si suspendata in februarie, va deveni din nou obligatorie incepand cu prima zi din noul an. Noul Guvern promite sa analizeze aceasta situatie.

    Taxa de prima vanzare a autovehiculelor inregistrate in Romania inainte de ianuarie 2007, cand nu exista o astfel de taxa, va deveni din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie 2013, dupa ce in februarie, anul curent, a fost suspendata. Executivul estimeaza ca in sedinta programata pentru 4 ianuarie va fi luata o hotarare in aceasta privinta.

    Taxa de prima vanzare auto, introdusa de Guvernul Boc la sfarsitul anului 2011, trebuia perceputa la prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa de poluare.

    Ulterior, taxa a fost suspendata pentru aceste autovehicule pana la 1 ianuarie 2013, pe fondul protestelor organizate in Bucuresti si in alte orase al tarii.

    Nu doar taxa de prima vanzare va fi supusa unor modificari, ci intreaga legislatie care reglementeaza taxa de poluare. Potrivit premierului Victor Ponta, sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat incepand cu anul viitor, prin inlocuirea actualei taxe de prima inmatriculare cu o taxa de mediu, care va fi calculata in functie de nivelul de poluare, dar care nu va depasi pretul autoturismului. In aceasta privinta, va fi solicitat acordul Comisiei Europene.

    Persoanele care au achitat mai mult dupa vechea formula de calcul, pot solicita restituirea sumei reprezentand diferenta. Modelul cererilor de restituire poate fi descarcat de pe site-ul www.anaf.ro /sectiunea Asistenta contribuabili/Despre impozite si taxe/Taxa pe poluare 2012. Tot aici, cei interesati pot vedea care sunt documentele necesare restituirii.

    Vizualizari: 27717
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »