rss

Taxa auto ar putea fi micsorata cu 20-30%

 1. 26/05/2011
 2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
  Vezi toate fotografiile (1)

  Taxa auto va fi supusa unor modificari care sa respecte decizia Curtii Europene de Justitie care a considerat OUG 50/2008 ilagala si discriminatorie. Potrivit ministrului mediului, Laszlo Borbely, suma achitata de proprietarii de masini la prima inmatriculare ar putea fi redusa cu 20-30%.

  Viitoarea norma de lege se va supune acelorasi principii care au reprezentat baza instituirii taxei: poluatorul plateste, iar sumele respective vor reprezenta investitii "verzi". Un exemplu concret este Programul Rabla, pentru care s-a alocat 95% din sumele provenite din achitarea taxei de prima inmatriculare in 2010.

  Curtea Europeana de Justitie a fost consultata de catre Tribunalul Sibiu, unde se judeca un proces impotriva statului, intentat de un roman care solicita restituirea taxei auto achitate la prima inmatriculare a unui autoturism de provenienta germana.

  Ca raspuns, CEJ a transmis ca efectele pe care le produce OUG 50/2008 au un caracter discriminatoriu, in ciuda faptului ca nu exista o diferenta explicita, concreta, care sa vizeze nationalitatea proprietarului masinii sau statutul autoturismului.

  Guvernul analizeaza in prezent trei variante de modificare a actului normativ, urmand ca formula finala sa fie facuta publica saptamana viitoare.

  In privinta celor care au achitat in baza normei de lege declarata de CEJ discriminatorie, Borbely a declarat ca acestia isi pot recupera banii numai daca exista o decizie judecatoreasca.

  Vizualizari: 7993
  Renault Trafic

  Renault Trafic

  Pret: 6.500 EUR, An: 2011, Kilometri: 144.500 detalii »

  Citroën C4

  Citroën C4

  Pret: 3.000 EUR, An: 2008, Kilometri: 218.500 detalii »

  Toate anunturile »