rss

Taxa auto ar putea fi micsorata cu 20-30%

  1. 26/05/2011
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Taxa auto va fi supusa unor modificari care sa respecte decizia Curtii Europene de Justitie care a considerat OUG 50/2008 ilagala si discriminatorie. Potrivit ministrului mediului, Laszlo Borbely, suma achitata de proprietarii de masini la prima inmatriculare ar putea fi redusa cu 20-30%.

    Viitoarea norma de lege se va supune acelorasi principii care au reprezentat baza instituirii taxei: poluatorul plateste, iar sumele respective vor reprezenta investitii "verzi". Un exemplu concret este Programul Rabla, pentru care s-a alocat 95% din sumele provenite din achitarea taxei de prima inmatriculare in 2010.

    Curtea Europeana de Justitie a fost consultata de catre Tribunalul Sibiu, unde se judeca un proces impotriva statului, intentat de un roman care solicita restituirea taxei auto achitate la prima inmatriculare a unui autoturism de provenienta germana.

    Ca raspuns, CEJ a transmis ca efectele pe care le produce OUG 50/2008 au un caracter discriminatoriu, in ciuda faptului ca nu exista o diferenta explicita, concreta, care sa vizeze nationalitatea proprietarului masinii sau statutul autoturismului.

    Guvernul analizeaza in prezent trei variante de modificare a actului normativ, urmand ca formula finala sa fie facuta publica saptamana viitoare.

    In privinta celor care au achitat in baza normei de lege declarata de CEJ discriminatorie, Borbely a declarat ca acestia isi pot recupera banii numai daca exista o decizie judecatoreasca.

    Vizualizari: 8354
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »