rss

Taxa auto a murit, traiasca impozitul anual

  1. 10/03/2009
  2. Tags: impozit anual, Taxa auto, taxa auto de poluare
    Vezi toate fotografiile (4)
     

     

    In cadrul unui eveniment Lexus, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a mentionat ca taxa auto de prima inmatriculare ar putea disparea cel tarziu in toamna acestui an, urmand sa fie inlocuita de un impozit anual, calculat in functie de capacitatea cilindrica si emisiile de CO2, impozit care se pare ca nu va ierta nici motocicletele.

    "O sa propun si taxarea pentru motociclete", a spus Nemirschi.

    Astfel, legea care va inlocui taxa pe poluare auto va fi trecuta prin Parlament in acest an si va include o prevedere prin care sa fie taxate anual si motocicletele, in functie de emisiile poluante.

    "Sunt convins ca vor fi si amendamente, asa este si bine. Eu o sa vin cu niste modele care se aplica deja in Europa (...), modelul german in primul rand. Daca (legea, n.r.) nu se poate trece pana la vacanta parlamentara, atunci sigur in a doua sesiune, dar va fi sigur in 2009", a conchis ministrul.

    Dupa ce noua lege va intra in vigoare, taxa de prima inmatriculare va disparea, urmand ca noul impozit anual sa se calculeze in functie de cilindreea masinii si de emisiile CO2.

    Un exemplu in stabilirea noii modalitati de taxare este cel din Germania, care functioneaza ca un sistem de taxare anuala pentru autovehicule. Aici, cuantumul sumei pe care contribuabilul o plateste este dat de mai multe elemente, printre care capacitatea cilindrica a motorului si nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

     

    Vizualizari: 18953