rss

Senatul a votat eliminarea taxei de poluare

  1. 05/09/2008
  2. Tags: Taxa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Comisiile reunite de Administratie si Buget-Finante din cadrul Senatului au votat in favoarea eliminarii taxelor de prima inmatriculare si de poluare, precum si restituirea integrala a acestora, reactualizate cu indicele inflatiei.

    Astfel, senatorii au modificat Ordonanta 50/2008, care instituia taxa de poluare pentru autovehicule, stabilind eliminarea atat a noii taxe, cat si a vechii taxe de prima inmatriculare, in urma unui amendament initiat de conservatorul Marius Marinescu.

    Senatorii celor doua comisii au decis sa restituie integral sumele incasate de stat pentru cele doua taxe, de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele sa fie indexate potrivit ratei inflatiei.

    Restituirile ar urma sa intre in vigoare la trei luni de la adoptarea ordonantei modificate in Parlament, Senatul fiind insa prima Camera sesizata. Suma pe care ar trebui sa o restituie Guvernul se cifreaza la 1.300 de miliarde de lei.

    Ordonanta 50, modificata in Comisiile de Administratie si de Buget-Finante, urmeaza sa intre luni, 8 septembrie, pe ordinea de zi a plenului.

    Guvernul a anuntat ca asteapta votul din plenul Senatului in cazul taxei de poluare auto, dar decizia finala in acest caz apartine Camerei Deputatilor, potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, citata de Mediafax.

    “Deocamdata, vorbim doar de votul din comisia de specialitate si asteptam votul din plenul Senatului. Sa nu uitam insa ca, in cazul acestui act normativ, nu Senatul este camera decizionala, ci Camera Deputatilor”, a mai afirmat Camelia Spataru.

    Vizualizari: 2843
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »