rss

Oficial: Taxa auto va fi redusa cu pana la 25%

  1. 31/08/2011
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Proiectul de lege privind taxa auto initiat de Ministerul Mediului si Padurilor a fost aprobat de Guvern. Textul de lege prevede reducerea cuantumului cu pana la 25%, dar si achitarea acesteia de catre proprietarii masinilor inmatriculate inainte de 2007, anunta Mediafax, citand surse guvernamentale.

    Totodata, potrivit noilor propuneri, daca suma platita incepand cu data de 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultat in urma aplicarii noii legi, poate fi solicitata restituirea diferentei de bani. Astfel, proprietarii care au achitat in baza OUG 50/2008 vor primi diferenta intre vechea taxa si actuala.

    Taxa auto de poluare va fi platita o singura data, la prima inmatriculare, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second hand. Totodata, se impune plata taxei la prima vanzare a autoturismelor inmatriculate in tara inainte de anul 2007.

    Noua formula de calcul nu a fost momentan dezvaluita, insa va include variabile precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

    In plus, se pare ca taxa auto achitata pentru masinile Euro 5 nu va fi modificata, intrucat cuantumul se afla deja la un nivel redus. Pentru motorizarile Euro 5, taxa auto a fost introdusa la inceputul acestui an.

    Decizia de modificare a OUG 50/2008 a fost luata dupa ce Curtea de Justie Europeana a caracterizat vechea formula ca fiind ilegala si discriminatorie. Punctul de vedere CEJ a fost solicitat de catre Tribunalul Sibiu unde se judeca un proces intentat de un roman impotriva statului.

    Vizualizari: 23107
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »