rss

Oficial: Taxa auto a fost suspendata

  1. 30/10/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Legea care prevede suspendarea taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate in tara inainte de ianuarie 2007, cand nu exista o astfel de reglementare legislativa, precum si restituirea diferentei de taxa achitata dupa vechea lege, a fost publicata in Monitorul Oficial.

    Persoanele care aleg sa achizitioneze o masina inmatriculata in tara inainte de 2007 nu vor mai achita taxa auto la transcrierea dreptului de proprietate, se arata in Legea nr.185/2012, publicata in Monitorul Oficial. Totodata, potrivit noii reglementari, cei care au achitat mai mult dupa vechea formula de calcul, pot solicita restituirea sumei reprezentand diferenta.

    Dupa noile reglementari legislative, pot cere restituirea banilor:


    - Persoanele care au achitat, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Legii nr.9/ 2012 si data intrarii in vigoare a Ordonante de urgenta a Guvernului nr.1/ 2012, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule inmatriculate in tara inainte de 2007 la prima transcrieri a dreptului de proprietate in România.

    - Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule incepând cu 1 iulie 2008 pana la data intrarii in vigoare a Legii nr.9/2012 iar aceasta este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea formulei de calcul din aceasta lege.

    - Contribuabilii care au platit taxa si, ulterior, autovehiculul a fost scos din parcul auto national. În acest caz se restituie valoarea reziduala a taxei.

    - Contribuabilii care, in baza unei hotarâri definitive si irevocabile a instantei judecatoresti competente, au dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

    Persoanele afectate pot descarca modelul cererilor de restituire de pe site-ul www.anaf.ro /sectiunea Asistenta contribuabili/Despre impozite si taxe/Taxa pe poluare 2012. Tot aici pot vedea care sunt documentele necesare restituirii.

    Documentele se vor depune la organul fiscal teritorial in a carui evidenta este inregistrata persoana afectata ca platitor de impozite si taxe.

    Vizualizari: 39317
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »