rss

Noua taxa auto, tot mai aproape de aplicare

  1. 04/10/2011
  2. Tags: Taxa auto, taxa inmatriculare, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua formula de calcul a taxei auto a trecut de comisia pentru administratie din Senat, care a aprobat in unanimitate noul proiect de lege. Potrivit noilor propuneri, cuantumul este redus cu aproximativ 25-30% comparativ cu nivelul actual.

    Noua reglementare de lege se va aplica si in anul 2012, ceea ce inseamna ca in anul urmator taxa auto nu va fi inlocuita cu un impozit anual, cum se intampla in majoritatea statelor europene.

    Potrivit proiectului de lege, taxa auto de poluare va fi platita o singura data, la prima inmatriculare, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele second hand. Mai mult decat atat, taxa va fi achitata si de catre persoanele masinilor inmatriculate inainte de 2007, la schimbarea proprietarului.

    Daca suma platita incepand cu 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi, persoanele afectate pot solicita restituirea diferentei de bani.

    Noua formula de calcul include criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

    Hotararea de modificare a OUG 50/2008 a fost luat dupa ce Curtea de Justie Europeana a si-a exprimat punctul de vedere privind taxa auto din Romania, considerand vechea formula ilegala si discriminatorie. Punctul de vedere CEJ a fost solicitat de catre Tribunalul Sibiu, unde se judeca un proces intentat de un roman impotriva statului.

    Noul proiect va fi supus votului in plenul Senatului.

    Vizualizari: 7503
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »