rss

Discutia privind suspendarea taxei auto, amanata

  1. 25/01/2012
  2. Tags: Taxa auto, taxa poluare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Persoanele care intentioneaza sa achizitioneze un autoturism inmatriculat inainte de 1 ianuarie 2011 vor fi nevoite sa plateasca taxa de poluare pana cand se va lua o decizie oficiala privind suspendarea taxei auto si va fi emisa Ordonanta de urgenta. Discutiile au fost amanate pentru saptamana viitoare.

    In conditiile politice actuale, Ministrul Mediului a propus suspendarea taxei auto la prima revanzare pentru autovehiculele inmatriculate inainte de ianuarie 2007. Masura a fost analizata intr-o prima etapa astazi, 25 ianuarie, insa nu a fost luata o hotarare definitiva. Dezbaterea si aprobarea Ordonantei de urgenta vor avea loc saptamana viitoare.

    Pana atunci, cumparatorii de masini inregistrate inainte de ianuarie 2007 vor plati in continuarea taxa auto, conform noii Legi privind emisiile poluante, intrata in vigoare pe 10 ianuarie 2012 si aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.

    Noile reglementari prevad reducerea cuantumului cu pana la 25% si are la baza principiul "poluatorul plateste". Modalitatea de calcul este unitara si tine cont de criterii obiective precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, precum si deprecierea autoturismului.

    Conform Legii nr. 9/2012, taxa de poluare se va plati o singura data, atat pentru autovehiculele noi, cat si pentru cele second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent de tara in care a fost produs autoturismul.

    Daca taxa de poluare achitata de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini pot solicita restituirea sumelor reprezentand diferenata de taxa platita.

    Vizualizari: 8544
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »