rss

Update: Vehiculele cumparate din UE si aduse in tara pana la 31 decembrie TREBUIE INSCRISE IN 45 DE ZILE!

  1. 30/12/2009
  2. Tags: Taxa, Taxa auto, Taxa de poluare, Taxa de prima inmatriculare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ieri, Auto.ro va anunta ca ministrul mediului va propune guvernului ca masinile cumparate noi in ultimul an din tarile membre UE si aduse in Romania pana la 31 decembrie 2009 sa fie scutite de la plata taxei auto timp de 60 de zile incepand din 1 ianuarie. Numai ca guvernul a "imbunatatit" propunerea lui Laszlo Borbely, astfel ca persoanele care si-au cumparat masini noi de pana in 2.000 cmc din spatiul Uniunii Europene in ultimul an - cand aceasta categorie auto a fost exceptata de la plata taxei de poluare - vor beneficia de numai 45 de zile, termen in care isi pot inscrie masinile in Romania fara sa plateasca.

    Insa, pentru a isi inscrie masina fara sa plateasca taxa de prima inmatriculare, conditia este ca in declaratia vamala sa se precizeze  ca masina a fost adusa in tara pana la finele lui 2009, se arata pe site-ul Mediafax care citeaza surse oficiale.

    Potrivit premierului Emil Boc, acest termen de 45 de zile este unul echitabil pentru toata lumea si toti cetatenii vor beneficia, astfel, de tratament egal.

    Decizia celor 45 de zile de gratie a fost luata in sedinta de marti (ieri, 29 decembrie 2009) a guvernului si stabilita printr-o ordonanta de urgenta.

    Legislatia inca in vigoare prevede ca autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu 15 decembrie 2008 sunt scutite de la plata a taxei pe poluare.

    Asadar, prin ordonanta de urgenta stabilita ieri, persoanele care si-au cumparat masini noi de maximum 2.000 cmc din Uniunea Europeana, in perioada 25 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009 (timp in care aceasta categorie de autovehicule a fost exceptata de la plata taxei auto), si le-au adus in tara in acest interval de timp, vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a le inscrie in Romania fara sa plateasca taxa auto, dupa acest termen urmand sa plateasca valoarea taxei calculata in funtie de vechimea, capacitatea cilindrica si norma de poluare a masinii.

    Vizualizari: 10286