rss

Noul Audi A8 va avea motor biturbo 2.0 TDI de 200 CP

  1. 28/10/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: 2.0 TDI, A8, Audi, Audi A8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Audi va lansa viitoarea generatie A8 la inceputul anului viitor, la Detroit. Noul model va primi un motor biturbo in 4 cilindri 2.0 TDI care va genera 200 CP.

    Unitatea este supraalimentata prin intermediul a doua turbine si a fost prezentata in urma cu doi ani pe conceptul Cross Coupe, care anunta viitorul SUV compact de serie Q3.

    Noul Audi A8 va fi construit pe o versiune marita a platformei tehnice pe care sta A4, dar va fi realizat din materiale mai usoare, precum aluminiul si magneziul. Nemtii vor urmari imbunatatirea performantelor masinii si, totodata, reducerea consumului de carburant si al emisiilor de dioxid de carbon.

    De asemenea, gama de motorizari va fi revizuita pentru a corespunde cerintelor actuale si pentru a fi mai prietenoase cu mediul inconjurator. Noul A8 va primi in plus comparativ cu actualul model doua noi benzinare, un V6 de 2,8 litri si un V8 4.2 FSI, un motor 2.0 TFSI de 211 CP. Varful de gama W12 6.0 TDI este pentru moment incert, insa probabil ca in cele din urma va fi pastrat.

    Compania din Ingolstadt a anuntat ca tot anul viitor va introduce un nou V8 supraalimentat de 400 CP cu injectie directa de benzina, insa deocamdata pastreaza secret detaliile tehnice.

    In momentul lansarii, noul Audi A8 va fi echipat standard cu doua roti motrice, optional fiind oferit sistemul de tractiune integrala Quattro.

    Vizualizari: 5380