rss

Conducerea automata la un nou nivel: Tehnologia de inteligenta artificiala (AI) pentru piloarea in cazul unui blocaj in trafic

  1. 02/10/2017
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Traffic Jam pilot Audi AI
    Vezi toate fotografiile (8)

    Pilotul pentru trafic blocat Audi AI este primul sistem din lume care permite automatizarea conditionata conform standardelor  SAE de nivel 3. Audi prezinta inovatia in noul model A8, care gestioneaza conducerea vehiculelor in cazul unui blocaj in trafic sau de pe autostrazi cu viteza redusa pana la 60 km/h.

    Cu pilotul respectiv, soferii nu mai trebuie sa monitorizeze continuu vehiculul si drumul. Ei trebuie doar sa ramana vigilenti si capabili sa preia sarcina conducerii atunci cand sistemul le cere sa faca acest lucru.

    In cazul in care Audi A8 se deplaseaza in trafic la o viteza maxima de 60 km/h, pilotul trafic jam Audi AI preia sarcina de conducere pe autostrazi cu mai multe benzi.  Sistemul se ocupa de  oprire, accelerare, directie si franare pe banda sa. Se poate ocupa, de asemenea, de situatii dificile, cum ar fi vehiculele care taie calea de rulare in fata lui A8. Semnalele de control care necesita pilotul Audi AI pentru conducerea automata sunt obtinute de la controlerul central de asistenta al soferului si de la o fuziune redundanta a datelor in unitatea de control radar.

    Daca soferul a activat pilotul respective de la butonul AI de pe consola centrala, acesta poate lua piciorul de pe pedala de acceleratie si mainile de pe volan. Insa trebuie sa ramana vigilent si capabil sa preia sarcina de conducere atunci cand sistemul le cere sa faca acest lucru. Spre deosebire de nivelul 2, ei nu mai trebuie sa monitorizeze in mod continuu masina si se pot concentra pe o alta activitate sustinuta de sistemul infotainment de la bord, in functie de situatia juridica din tara respectiva. Cockpit-ul virtual Audi prezinta o vedere stilizata a miscarii si a imprejurimilor noului A8 acum.

    In timp ce pilotul Audi AI este activat, o camera verifica daca soferul este pregatit sa-si reia sarcina de directie cand este necesar. Analizeaza pozitia si miscarea capului si a ochilor pentru a genera date continue. Daca ochii conducatorului auto raman inchisi pentru o perioada mai lunga de timp, de exemplu, sistemul ii solicita soferului sa reia sarcina de conducere. Cererea de preluare este furnizata in trei faze - de la avertizari vizuale si acustice pana la aplicarea unei frane de siguranta. In cazul in care viteza depaseste 60 km/h sau traficul incepe sa se limpezeasca, pilotul Audi AI  informeaza conducatorii auto ca trebuie sa-si reia conducerea. Daca soferul ignora aceasta solicitare si avertismentele ulterioare, A8 este franat pana cand se opreste complet pe banda sa.

    Introducerea pilotului Audi AI necesita atat claritate cu privire la parametrii legali pentru fiecare tara, cat si adaptarea si testarea specifica a sistemului. In plus, trebuie respectate diferite proceduri de omologare la nivel mondial si termenele limita. Din aceste motive, Audi va initia productia in serie a pilotului pentru blocaj in trafic in noul A8 in mod progresiv, in functie de situatia juridica din tara unde este comercializat.

    Vizualizari: 2735
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »