rss

Din 2010 taxa auto pentru masinile Euro 4 se va reintroduce

  1. 05/10/2009
  2. Tags: Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autoritatile au reintrodus taxa auto pentru masinile Euro 4 sub 2000 cmc, incepand cu 2010.

     

    Asadar, toti cei care-si vor cumpara anul viitor un automobil Euro 4 sub 2000 cmc vor trebui sa achite taxa la inmatricularea acestuia. Valoarea taxei pentru un autoturim nou de 1400 cmc s-ar putea ridica la 420 euro, in timp ce pentru unul de 1.600 cmc - la 480 euro.

     

    Reprezentantii Ministerului Mediului au invocat criza economica drept motiv pentru aceasta masura, dupa ce la data de 19 noiembrie 2008, printr-o ordonanta de urgenta, guvernul a suspendat aplicarea taxei pentru masinile noi Euro 4, pentru protejarea locurilor de munca.

     

    Pe 9 iulie, fostul ministru al mediului Nicolae Nemirschi declara ca proiectul privind noua taxa auto va fi publicat in luna august pe pagina de internet a Ministerului Mediului, iar principiul de baza va fi "poluatorul plateste".

     

    Tot atunci, Nemirschi spunea ca a avut deja consultari cu importatorii si producatorii de autoturisme pe tema noii taxe de mediu, dar a evitat sa spuna daca noua taxa va fi mai mica sau, dimpotriva, mai mare, rezumandu-se sa afirme ca "va fi o taxă". Nicolae Nemirschi a fost inlocuit intre timp la Ministerul Mediului de ministrul interimar Elena Udrea.

     

    Pe 25 iunie, Comisia Europeana a solicitat Romaniei informatii in legatura cu legislatia privind aplicarea taxei de poluare pentru autoturisme, suspectand ca actuala legislatie romaneasca are efecte protectioniste asupra industriei auto nationale.

     

    Vizualizari: 28968