rss

Renault va construi un vehicul electric bazat pe conceptul Twizy in Spania

  1. 06/11/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: electric, Renault, twizy
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault a confirmat ca va construi un nou vehicul electric bazat pe conceptul electric Twizy, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt in Valladolid, Spania.

    Fabrica produce deja modelele Modus si Grand Modus si o parte din productia noului Clio. Productia va incepe in 2011, potrivit unui comunicat emis de companie.

    Luna trecuta, Renault a anuntat, de asemenea, ca aceasta uzina va fi responsabila de producerea motorului termic in 2012.

    Producatorul francez a confirmat de asemenea, ca va produce un vehicul cu zero emisii pe baza conceptului Zoe in Franta, la fabrica Flins. In plus, uzina franceza se va ocupa de productia bateriilor, incepand cu mijlocul anului 2012, propunandu-si un obiectiv de productie de 100.000 de unitati pe an.

    "Alegerea Flins este de asemenea, bazata pe criterii obiective de a produce masini cat mai aproape de pietele in care acestea vor fi vandute, si anume Europa, " mentioneaza Renault intr-un comunicat.

    Conceptul Twizy, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt a fost alimentat de un motor electric de 15 kW, care produce 70 Nm. In ceea ce priveste performanta, acesta putea atinge o viteza maxima de 75 km/h si o autonomie maxima de 100 de km.

    Vizualizari: 1318