rss

Noul Volkswagen Polo s-a lansat in Romania

  1. 30/07/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: LANSARE, Polo, Romania, Vw
    Vezi toate fotografiile (4)

    Noul Volkswagen Polo a fost prezentat oficial si in Romania. Intr-un cadru elegant, a cincea generatie Polo a debutat pe piata autohtona anuntand ca in primul an va dispune de sase motoare – trei propulsoare pe benzina si trei diesel – cu o gama de putere cuprinsa intre 60 CP pana la 105 CP.

    In ciuda imbunatatirilor semnificative la toate capitolele, producatorul a redus greutatea caroseriei cu 7.5 procente iar prin preluarea noilor propulsoare TDI si TSI, precum si a cutiei de viteze cu 7 trepte si dublu ambreiaj (DSG) a fost posibila obtinerea a valori reduse in ceea ce priveste consumul de carburant si emisiile.

    Astfel, pentru noul Polo, Volkswagen anunta un consum redus cu 20 de procente, 5 motoare noi, pentru prima data TSI si Common-Rail-TDI cu un consum de 3.6 litri si 96 g/km  CO2. De asemenea, noua generatie Polo vine cu sistemul ESP si sistemul de asistenta la pornirea in rampa disponibile in serie.

    VW Polo beneficiaza de trei niveluri de echipare:Trendline, care reprezinta in continuare varianta de baza, Comfortline semnifica nivelul mediu de echipare. Elementul de noutate al gamei, care urmeaza modelul Golf – este reprezentat de versiunea de top Highline.

    Preturile noului Volkswagen Polo pornesc de la 10.552 euro pentru motorul de 1.2 litri MPI 60 CP echiparea Trendline si poate ajunge pana la 16.157 euro pentru propulsorul de 1.6 litri TDI echiparea Highline.

    In cadrul evenimentului, vicepresedintelE Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Brent Valmar a facut cateva precizari in legatura cu situatia actuala a pietei auto din Romania."Piata auto din Romania se afla intr-o situatie foarte dificila, mult mai dificila decat in celelalte tari din Europa. Scaderea piatei auto din Romania este de fapt de 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut" a precizat Valmar.

    Vizualizari: 5419