rss

Util - Mobil 1

  1. 02/06/2010
  2. Categoria: MAN
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pentru ca toata lumea stie ca e bine sa-ti cumperi vara sanie si iarna car, Mobil 1 a testat pentru dumneavoastra uleiurile sale in conditii de temperaturi extreme scazute. Pentru a garanta fluxul de ulei si protectia motorului masinii dumneavoastra in conditii de frig extrem, utilizarea unui ulei de motor sintetic de inalta performanta este fara indoiala o optiune mai buna decat folosirea uleiurilor conventionale.  Uleiurile sintetice de calitate premium Mobil 1 sunt realizate pentru a furniza o performanta exceptionala, chiar si la temperaturi negative dintre cele mai solicitante, permitand porniri mai usoare la rece si protectie imbunatatita a partilor critice.

    Uleiurile conventionale nu pot furniza un nivel de performanta similar. Cand temperatura scade sub punctul de inghet de 0°C, uleiurile conventionale incep sa se ingroase si sa isi piarda  „pompabilitatea” – capacitatea uleiului de a circula prin motor. Cu o  pompabilitate slaba sau absenta a uleiului prin motor, partile critice ale motorului se pot uza, pentru ca vin in contact unele cu altele.
    In calitate de lider pe piata mondiala a uleiurilor sintetice, Mobil 1 a demonstrat continuu o protectie remarcabila impotriva temperaturilor scazute, atat in lumea reala cat si in teste extreme de laborator.

    Din acest motiv, in anul 2005, cand directorul grupului non-profit Drive Around the World, Nick Baggarly, a inceput o calatorie intercontinentala de 16 luni pentru a strange fonduri pentru gasirea unui tratament impotriva bolii Parkinson, a ales Mobil 1 pentru a proteja cele doua autovehicule ale echipei sale. In timpul calatoriei de 65.000 de km, cunoscuta sub numele de „Expeditia Longitude”, echipa a petrecut mai multe nopti in cele mai reci regiuni ale lumii, incluzand Alaska si Siberia. Masinile lor au avut o performanta excelenta in timpul calatoriei. Dincolo de experientele lui Baggarly cu Mobil 1, capacitatea uleiului de a furniza o performanta deosebita la temperaturi scazute este evidentiata in imaginea de mai jos, unde un termometru afiseaza o temperatura de sub -30° C, in timp ce Mobil 1 este supus unui vast test de anduranta pentru vreme rece.

    Ce se petrece sub capota?
    De curand, expertii auto de la centrul de cercetari tehnice Mobil 1 au supus o serie de masini compacte bine cunoscute, unor temperaturi scazute. Conform protocoalelor de testare, fiecare vehicul era pozitionat individual timp de 16 ore, intr-o „Camera Rece” cu temperaturi ce scadeau sub -30° C. Pentru a dovedi performanta exceptionala la temperaturi scazute a uleiurilor Mobil 1 de vascozitati diferite, echipa a realizat o serie de teste si masuratori critice, precum:
    •  Analiza uleiului uzat;
    •  Viteza necesara pentru pornire a motorului; 
    •  Durata de atingere a presiunii uleiului; si,
    •  Tractiune baterie (tensiunea asupra bateriei).

    Rezultatele arata:
    Mobil 1 furnizeaza o buna ungere la pornirea la rece si protectie impotriva uzurii la temperaturi scazute. Asa cum au demonstrat testele, protectia dovedita a uleiului Mobil 1a fost evidenta de-a lungul tuturor parametrilor de performanta, furnizand:
    •  Scurgere rapida catre partile motorului;
    •  Rezistenta scazuta la demararea motorului;
    •  Uzura minima la pornire; si,
    •  Protectie generala exceptionala.

    Vizualizari: 3297
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »