rss

Takeo Fukui: nu vom diminua pretul lui Honda Insight

  1. 06/04/2009
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Ibiza, Ibiza SC, Ibiza ST, Ibiza ST Concept, SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Inca de la inceput, Honda Insight s-a vandut foarte bine, fapt care i-a determinat pe cei de la Toyota sa raspunda cu o reducere de pret pentru Prius.

    Manevra liderului mondial nu l-a impresionant insa pe presedintele Honda, Takeo Fukui, care a declarat ca modelul lor hibrid va ramane la acelasi nivel in ceea ce priveste “scorul”.

    Duelul dintre Insight si Prius tinde sa devina unul dintre cele mai incitante din noua era a industriei auto, liderii lui Toyota “bombardand” deja pozitiile lui Honda in momentul in care au anuntat o diminuare a costului de achizitie pentru Prius in Japonia; cu toate acestea, dealerii auto din Tara Soarelui Rasare estimeaza ca versiunea de baza a masinii numarului unu mondial va fi la acelasi nivel de pret cu versiunea cu echiparea de mijloc a hibridului Honda, fapt care il scoate tot pe ultimul in avantaj.

    Prin urmare, decizia lui Fukui are toata noima din lume, iar japonezul – care, in trecut, s-a aflat si la conducerea lui Toyota –, a declarat ca firma pe care o conduce acum nu se va opri aici in ceea ce priveste tehnologia propulsiei hibrida.

    In viitorul apropiat vom asista si la lansarea unor modele de talie mare animate de tandemuri motor cu aprindere interna-motor electric, presedintele Honda declarand ca investitiile in agregate diesel ecologice sunt prea mari din cauza regulilor foarte dure din SUA si Japonia cu privire la emisiile poluante.

    Vizualizari: 1201