rss

Honda Urban EV Concept dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt

  1. 12/09/2017
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Urban EV
    Vezi toate fotografiile (11)

    Honda a dezvaluit un vehicul electric nou, conceptul Urban EV, la Salonul Auto de la Frankfurt din 2017. Conceptul auto este construit pe o platforma complet noua si stabileste directia pentru tehnologia si designul care va aparea pe viitorul model electric de productie Honda, alimentat cu baterii.

    Design exterior
    Honda EV Urban EV prezinta o tehnologie avansata cu un design simplu si sofisticat. Proportiile sale joase si largi confera masinii o pozitie stabila pe sol, musculara, care indica performante avansate de conducere. Proportiile sale compacte sunt evidentiate de lungimea totala a autovehiculului care este cu 100 mm mai mica decat supermini-ul Jazz.
    Emblema Honda a conceptului este desenata in albastru, si previzualizeaza o noua caracteristica de stil pentru produsele viitoare. In partea din fata a masinii, intre faruri, pot fi afisate mesaje interactive in mai multe limbi vorbite, inclusiv felicitari, sfaturi pentru alti soferi de pe sosea sau actualizari de stare a incarcarii.

    Design interior

    Vizibilitatea exterioara a soferului din interiorul conceptului Urban EV este excelenta, datorita stalpilor A subtiri si a unui parbriz larg, care pare sa continue pe toata fata masinii. Intrarea si iesirea din vehicul se realizeaza prin intermediul usilor autovehiculelor cu balamale din spate. Conexiunea electrica a cablului de incarcare se gaseste pe capota.
    Honda EV Urban EV Concept poate gazdui patru ocupanti, pe doua banchete terminate in diferite materiale. Pentru a crea un sentiment de lounge, randul din fata este tapitat cu tesatura naturala, cu spatarul scaunelor si bratele, impodobite cu accente contemporane de finisaj din lemn. Centurile de siguranta ale banchetei din spate sunt fixate in mijlocul scaunului, permitandu-i acesteia sa se retraga inainte ca un pasager sa iasa din masina.

    Acelasi finisaj din lemn se infasoara in jurul unei mari console de bord "plutitoare". Aceasta gazduieste coloana volanului, un set de butoane de control simple si un ecran panoramic de afisare. Tabloul de bord propriu-zis este completat de un ecran care se desfasoara in spatele consolei si se extinde in usa. Ecranul principal al tabloului de bord prezinta o gama de informatii despre vehicul, inclusiv nivelul bateriei ramase. In timp ce ecranele de usi extinse functioneaza ca oglinzile aripilor masinii prin afisajele camerei digitale.

    Honda Automated Network Assistant concierge
    Conceptul Urban EV prezinta viziunea companiei pentru o lume in care mobilitatea si viata de zi cu zi sunt legate perfect. Asistentul de nivel inalt al Honda Automated Networks actioneaza ca un concierge personal, care invata de la conducatorul auto prin detectarea emotiilor in spatele deciziilor. Apoi poate aplica ceea ce a invatat din comenzile anterioare ale soferului de a face noi alegeri si recomandari.

    Honda Power Manager
    Noile metode de gestionare a transferurilor de energie intre retea, locuinte si vehicule electrice ar putea oferi oportunitati de venit pentru proprietarii vehiculelor electrice in viitor. Conceptul Honda Power Manager, dezvaluit alaturi de conceptul Urban EV din Frankfurt, este un sistem inteligent care poate stoca mai eficient energia, eliberand energia electrica generata din surse regenerabile inapoi in casa sau vanzandu-o inapoi la retea.

    Viziunea electrica

    Strategia electrica a lui Honda, lansata la Salonul Auto de la Geneva din 2017, include dezvoltarea unei platforme dedicate pentru autovehicule electrice, care include o tehnologie de propulsie electrica. Partile cheie ale dezvoltarii sistemului de propulsie vor include un pachet de baterii de mare densitate, un sistem de gestionare a caldurii integrate si evolutia functiilor de transfer de energie - atat catre, cat si dinspre autovehicul.

    Vizualizari: 1591