rss

Cum sa iti pregatesti masina de vanzare

  1. 16/07/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: cum sa, Masina, Vanzare
    Vezi toate fotografiile (1)

    Indiferent de motivul pentru care vrei sa te desparti de masina ta, nu trebuie sa tratezi cu indiferenta pasii care te vor conduce catre un pret avantajos si o buna impresie lasata cumparatorului. Stim cu totii cat de mult conteaza prezentarea unui produs atunci cand vine vorba de vanzare. Iar masina ta nu face exceptie de la aceasta regula de aur.

    Exterior curat ca lacrima. Felul in care arata caroseriA, rotile, jantele reprezinta primul contact pe care il va avea cumparatorul cu masina ta. Iar noi stim cat de importanta este prima impresie. Spala-i exteriorul la o spalatorie sau, de ce nu, la tine in curte, cu sampon auto cu ceara si apa. Asigura-te ca ai eliminat toate insectele moarte si toate impuritatile. Treci la roti si la jante si acorda-le atentie maxima. Degreseaza jantele daca sunt din aliaj.

    La nivelul caroseriei ii poti da si un polish pentru ca vopseaua sa luceasca ca noua. Astfel acoperi si micile zgarieturi. Inlocuieste, daca este cazul, lampile arse si stergatoarele. Daca ai fost atat de pasional incat ti-ai “tatuat” masina cu stickere, renunta la ele si indeparteaza-le usor fara a afecta vopseaua.

    Habitaclu proaspat. Interiorul este la fel de important ca si exteriorul in pregatirea masinii pentru vanzare. Daca nu apelezi la o spalatorie, ai grija sa cureti si sa stregi bordul, portierele cu o carpa umeda pentru praf. Pe bord poti aplica silicon pentru un plus de luciu.

    Foloseste aspiratorul pentru a scapa de mizerie de pe covorase (dupa le poti spala), dintre scaune, de sub scaune si bancheta si din portbagaj.

    Display-urile de la clima, casetofon le puteti sterge cu betisoare de urechi imbibate in alcool. Pentru o curatire de exceptie, acolo unde nu poti ajunge cu betisoarele, poti utiliza spray cu aer comprimat de la magazinele de electronice.

    Tapiteria o poti curata in primul rand cu ajutorul aspiratorului. Il poti folosi chiar pe cel de casa pentru ca are mai mare putere de absorbtie. Apoi o poti peria chiar cu o solutie de covoare (daca este din material textil) sau poti cumpara un spray special pentru tapiterie. Daca starea tapitetiei nu este tocmai cea mai buna, poti investi in huse.

    Renunta la ursuleti, icoane, catei miscatori si alte obiecte personale pentru a nu incomoda potentialul client.

    Important! Asigura-te ca aerul conditionat functioneaza la parametrii normali. Este un detaliu care cantareste mult. Totodata, daca este cazul, degreseza si spala motorul.

    Verifica daca uleiul si apa sunt la nivelul cerut. Pentru a evita vreo surpriza neplacuta, du-o la un service. Astfel eviti ca potentialul client sa o duca la mecanic si sa observe eventuale nereguli.

    Daca ai urmat toti acesti pasi inseamna ca masina ta straluceste de curatenie si va face impresie buna oricui. Ce urmeaza dupa, de ce acte ai nevoie si la ce se rezuma informatiile si hartagoraia necesare vanzarii unei masinii, in episodul urmator.

    Vizualizari: 14073
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »