rss

Roding, concurent german pentru Caterham

  1. 29/09/2009
  2. Categoria: Caterham
  3. Tags: Caterham, Masina sport, motor central, Roding, Turbo
    Vezi toate fotografiile (6)

    Universitatea Tehnica din Munchen a dezvoltat o masina sport ultra-usoara, cu motor central si tractiune spate, una care ar putea sa-i puna bete in roata lui Caterham. Roding e propulsat de un motor turbo cu 5 cilindri in linie, fiecare cal-putere trebuind sa miste doar 3 kilograme!

    Masina e o constructie modulara si are trei parti: un sasiu construit din fibra de carbon, la care sunt conectate consolele din aluminiu.
    In ciuda partii frontale lungi, Roding are motor central, racirea fiind asigurata de gurile de admisie pozitionate in fata rotilor din spate.
    Propulsorul turbo dezvolta 400 CP si transmite puterea rotilor spate cu ajutorul unei cutii manuale cu sase rapoarte si al unui diferential cu alunecare limitata.
    Suspensiile independente sunt constructii multilink complicate, menite sa asigure intotdeauna un contact optim cu asfaltul, imbunatatind astfel tinuta de drum.

    Conform planului, productia de serie a lui Roding ar urma sa debuteze anul viitor, iar primele exemplare vor fi livrate in 2011. Nu exista informatii despre pret, dar, avand in vedere tehnologia de ultima ora de care dispune bolidul, sigur nu va fi o distractie ieftina.

    Vizualizari: 1303