rss

Oficial: Audi A1 a fost dezvaluit

  1. 10/02/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A1, Audi, oficial
    Vezi toate fotografiile (15)

    Noul supermini de la Audi, A1 este gata sa devina cel mai vandut model din istoria companiei.Rivalul direct al lui Mini Cooper va avea un pret aproximativ de 16.000 de euro si inca de la lansare, va fi disponibil cu doua propulsoare pe benzina si doua motoare diesel, toate beneficiind de tehnologia cu injectie directa si turbo.

    Modelul in trei usi va fi urmat de o varianta in cinci usi Sportback, alaturi de o versiune cabrio.

    Audi numeste noul model "cel mai sportiv din clasa sa",evidentiand un design "unic si modern". Partea din fata prezinta putine modificari fata de conceptul original. Masina beneficiaza de blocuri optice cu LED-uri pentru circulatia diurna, plus elemente de design imprumutate de la modelele A8 si R8.

    Conceptul de cadru trapezoidal al grilei din fata a fost pastrat iar liniile specifice S-line sunt si ele prezente, mai pronuntate insa nivelul farurilor de ceata.

    Audi sustine de asemenea, ca masina va fi cea mai aerodinamica din clasa sa, cu un coeficient aerodinamic de 0.32. A1 beneficieaza de spoiler pentru plafon si jante de aliaj de 18 inch iar producatorul punand la dispozitia cumparatorilor o paleta de 10 culori exterioare.

    Interiorul ramane partea cea mai luxoasa a masinii, loc in care se gasesc  numeroase optiuni in stilul Mini.
    Trei niveluri de echipare vor fi oferite inca de la inceput: standard, Sport si S-line. Scaunele sport sunt standard, pe modele sport insa pielea este optionala.

    Alte optiuni includ un pachet de LED-uri de interior, scaune incalzite si piele pentru volan si consola centrala. Optional culorile pentru tapiserie includ green wasabi, alb, rosu, bej si violet.

    Sistemul de infotainment MMI Audi- gasit pe modelele mai mari din gama - este o alta optiune a lui A1. Acesta include un sistem de navigare 3D, 20GB de stocare pentru fisiere de muzica si iPod plus conectivitate Bluetooth, plus un ecran de 6.5 inch.

    Spatiul interior este de 267 litri si poate ajunge pana la 920 litri cu bancheta rabatata.Cifrele afisate de Mini la acest capitol sunt de 160 de litri si 680 de litri.

    A1 va beneficia de tractiune pe fata si va imparti platforma cu Volkswagen Polo, Seat Ibiza si Skoda Fabia. Sistemul de suspensie spate a fost reglat pentru a oferi A1, ceea ce producatorul din Inglostadt numeste dinamica distincta.

    Variantele Sport si S-line vor avea sistemele setate sport si directia electro-hidraulica.

    Audi A1 masoara 3950 mm lungime, 1740 mm latime si 1420mm inaltime. Aceste dimensiuni externe reprezinta valori mai mari decat cele regasite la Mini. Ampatamentul de 2470mm este cu 3 mm mai mare decat cel al lui Mini. Potrivit producatorului, A1 canatareste 1045 kg, masiina fiind cea mai usoara din clasa sa. 

    La nivelul gamei de motorizari, motorul pilot al lui A1 este unitatea pe benzina de 1.4 litri TFSI de  120 CP. Producatorul anunta 9.2 secunde necesare pentru atingerea 100 km/h iar  viteza maxima este de 200 km/h. Acest motor este cuplat la o transmisie S-tronic cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

    Motorul entry-level pe benzina este reprezentat de unitatea de 1.2 litri TFSI de 85 CP. Cu acest motor, A1 emite doar 119g/km de CO2.

    Unitatea TDI de 1.6 litri este disponibila in doua versiun
    i. Versiunea mai puternica produce 104 CP, in timp ce versiunea inferioara livreaza 89 CP, cu emisii de CO2 de 99g/km.
    Toate variantele au un sistem de recuperare a energiei la franare.

    Productia lui A1 va incepe in curand la Bruxelles, in scurt timp de la lansarea oficiala, la Salonul Auto de luna viitoare de la Geneva.

    Vizualizari: 2174