rss

Noul Audi A8 a fost dezvaluit (galerie foto si video)

  1. 01/12/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, Audi A8
    Vezi toate fotografiile (14)

    Noul Audi A8, aflat la a treia generatie, a fost prezentat la Miami, urmand sa ajunga in Europa incepand cu prima luna a anului viitor.

    Varful de gama al producatorului din Ingolstadt masoara 5.1 metri in lungime, 1.95 metri in latime si 1.46 metri in inaltime. Ampatamentul atinge 2.99 metri. Aceste date fac lumuzina Audi mai lunga si mai lata decat Mercedes S-Klasse si BMW Serie 7, dar mai joasa decat acestea.

    Blocurile optice sunt accentuate de bagheta LED, aceeasi tehnologie fiind prezenta si pe stopuri. Tot la nivel de design, viitorii proprietari pot opta pentru jante intre 17 si 21 inch.

    La interior se remarca consola centrala, pe aceasta fiind asezate comenzile sistemului de climatizare, cele ale panoului multimedia si ale interfatei MMI. Habitaclul ofera o paleta de cinci nuante, pentru plafon fiind disponibile trei culori. Scaunele sunt reglabile pe 12 directii in standard si pe 22 de directii in cazul pachetulului confort. Acestea sunt incalzite si ventilate pe trei niveluri.

    Initial, noul Audi A8 va fi disponibil cu doua motoare cu opt cilindri, unul pe benzina si unul pe frontul diesel. Ulterior, A8 va mai primi alte doua motoare cu sase cilindri.

    Propulsorul V8 de 4.2 litri pe benzina dezvolta 372 CP, in plus cu 22 de cai fata de motorul pe care il inlocuieste iar consumul in regim mixt anuntat de Audi se afla cu 13% sub media tuturor motoarelor prezente pe modelele constructorului german si ajunge la 9.5 litri/100 km. Sprintul 0-100 km/h are loc in 5.7 secunde, in timp ce viteza de top este limitata electronic la 250 km/h.

    Motorul V8 TDI de 4.2 litri ce dezvolta 350 CP si 800 Nm, este capabil sa duca noul A8 de la 0 la 100 km/h in 5.5 secunde si atinge viteza maxima de 250 km/h.

    Motoarele V6 TDI de 3.0 litri care dezvolta 250, respectiv 204 CP vor fi lansate pe piata de Audi in vara anului 2010, acestea urmand sa beneficieze in standard de un sistem Start&Stop.

    Ulterior, Audi va scoate in gama lui A8 un motor cu patru cilindri si, se prea-poate sa lanseze si un W12 de inalta performanta. Versiunea sportiva S8 va beneficia de aportul de putere al unui V10 Turbo.

    Este luata in calcul si o motorizare hibrida, insa nu se stie exact data la care va fi scoasa pe piata.

    A8 va fi disponibil si cu sistemul de tractiune integrala quattro, iar puterea motorului va fi transmisa catre roti prin intermediul unei cutii automate Tiptronic cu opt rapoarte.

    In plus, la capitolul siguranta, Audi propune sistemul Pre-Sense, care activeaza luminile de pericol, inchide geamurile automat si trapa si pre-tensioneaza centurile de siguranta in cazl in care este actionata frana cu putere.

    Vizualizari: 3785