rss

Prima imagine oficiala Audi A5 Sportback

  1. 15/07/2009
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: A5, Audi, oficial, Sportback
    Vezi toate fotografiile (1)


    Audi A5 Sportback a fost surprins in tot felul de ipostaze: teasere, fotografii sau inregistrari video spion. Prima imagine completa a viitorului Audi A5 Sportback a fost dezvaluita insa din greseala pe internet. Cu toate acestea, scurgerea de informatii sau imagini inainte de lansarea oficiala nu a fost niciodata un lucru rau. Dimpotriva, comentariile au fost binevenite si pe alocuri chiar apreciate.

    Dupa ce la jumatatea lunii iunie, producatorul german a lansat o fotografie cu partea din spate a lui Audi A5 Sportback, de data aceasta masina poate fi vazuta ingloband toate trasaturile surprinse si in exemplarele spionate cu ceva timp in urma. 

    Inca de pe atunci, detaliile despre modelul mult asteptat au curs din abundenta. Astfel, facand o retrospectiva, de mentionat ar fi ca Audi A5 Sportback imparte acelasi ADN cu A5 Coupe insa vine cu 2 usi in plus si cu un ampatament marit. Masina are o garda la sol mai coborata cu 36 mm decat A4 sedan si masoara un ampatament de 2,810 mm. Printre trasaturile de design se numara usile fara cadru si un portbagaj ceva mai practic decat cele ale rivalilor sai, Passat CC si Mercedes-Benz CLS. Portbagajul are un volum de 480 litri, aproape identic cu cel al lui A4 Avant iar prin plierea scaunelor din spate, volumul creste la 980 litri.
     
    Sub capota se ascund motoare eficiente. A5 vine echipat cu doua propulsoare pe benzina si trei motorizari diesel. Cele doua pe benzina sunt un TFSI de 2.0 litri ce dezvolta 211 CP si un cuplu de 350 Nm, si un V6 de 3,2 litri ce dezvolta 265 CP, dublat de tractiunea integrala quattro.

    Motorizarile diesel includ un TDI de 2.0 litri si 170 CP, respectiv 350 Nm, cu o cutie manuala in 6 trepte plus sistemul start/stop, un TDI de 2,7 litri cu 190CP si 400 Nm, precum si un TDI V6 ce dezvolta 240 CP si 500 Nm.

    Audi va dezvalui oficial A5 Sportback maine, 16 iulie, in timpul unei ceremonii care sarbatoreste centenarul companiei. Pentru inceput, producatorul a stabilit pentru piata din Germania un pret de pornire de 36.050 euro.

    Vizualizari: 2143