rss

VW pregateste Up! BlueMotion, cu un consum de numai 2.5 litri/100 km

 1. 07/02/2011
 2. Categoria: VW
 3. Tags: Bluemotion, Up!, Volkswagen
  Vezi toate fotografiile (1)

  Volkswagen va lansa o versiune BlueMotion a modelului Up! care promite un consum de numai 2,5 litri la suta de km. Pentru a avea acest rezultat, constructorul auto va utiliza platforma hibrida a conceptul XL1.

  Asadar, mezinul gamei Volkswagen va fi disponibil si intr-o versiune ultra-economica, care va avea aceeasi baza tehnica cu cea a prototipului XL1, care a impresionat in urma cu doar doua luni la Salonul Auto de la Qatar, printr-un consum de numai 1 litri de combustibil la 100 km.

  Modelul va pastra acelasi motor diesel cu doi cilindri de 0.8 litri si 48 CP, insa ii va veni in ajutor o unitate electrica de capabila de livreze 27 CP. Puterea va fi transmisa rotilor prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte.

  Propulsorul electric nu ii va permite citadinei de la VW sa se deplaseze exclusiv pe energie electrica, deci nu ii va asigura nici emisii de noxe mai putine, insa va ajuta unitatea traditionala sa accelereze atunci cand este nevoie.

  Viitorul Up! BlueMotion nu va beneficia de caroseria din fibra de carbon a conceptului XL1, detaliu ce va conduce la o greutate de  1100 de kilograme.

  Minicarul va fi prezentat oficial in septembrie, la Salonul de la Frankfurt, urmand ca debutul comercial sa aiba loc imediat dupa evenimentul auto.

  Vizualizari: 4585