rss

VW a dat unda verde roadsterului BlueSport

  1. 05/07/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: BlueSport, Roadster, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (2)

    Volkswagen a dat unda verde proiectului BlueSport, conform ultimelor informatii aparute in publicatia AutoExpress care citeaza o sursa din interiorul grupului auto.

    Roadsterul a fost prezentat sub forma de concept anul trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Versiunea de serie va pastra aspectul general al prototipului, insa va beneficia de faruri cu tehnologie LED, dupa cum reiese din imaginile alaturate. Stilul VW BlueSport va influenta si dezvoltarea noului Golf 7.

    Volkswagen BlueSport va fi un roadster compact cu doua locuri si tractiune spate. Modelul vine sa submineze monopolul creat de Mazda MX-5 in acest segment, in special pe piata americana.

    Datorita utlizarii de materiale usoare precum aluminiul, BlueSport va avea o masa sub 1200 kg cu o distributie a greutatii 45/55. La reducerea greutatii va contribui si plafonul din panza cu actionare manuala.

    Masina se va mai distinge si prin nivelul redus al consumului si ale emisiilor de noxe.

    Gama de propulsoare va fi formata din unitatile pe benzina TSI de 1,4 litri cu o putere de 180 CP, prezent pe Polo GTI si TSI-ul de 2,0 litri ce dezvolta 211 CP (prezent pe Golf GTI). Ambele vor fi legate fie la o transmisie manuala cu sase trepte sau la una DSG.

    Cea mai interesanta propunere in materie de motorizari va fi TDI-ul de 180 CP si un cuplu maxim de 350 Nm care permite atingerea unei viteze de top de 225 km/h si o acceleratie 0-100 km/h in putin peste sase secunde.

    Toate versiunile vor fi echipate cu pachetul BlueMotion care include tehnologia Start &Stop si sistemul de recuperare a energiei la franare.

    Volkswagen BlueSport va debuta oficial in 2013.

    Vizualizari: 2209