rss

VW: Piech este interesat de Ferrari

  1. 11/11/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Ferrari, Fiat, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce au aparut speculatii conform carora VW are o atractie speciala pentru Alfa Romeo, iar Marchionne a repetat in nenumarate randuri ca brandul italian nu este de vanzare (in ciuda vanzarilor tot mai slabe), concernul lui Piech a pus ochii pe sportivele de lux Ferrari.

    Avand in vedere faptul ca Ferrari are o valoare estimata intre 2,3 miliarde euro si 3,5 miliiarde euro, iar Volkswagen se poate mandri cu o avutie de 19,6 miliarde euro, problema banilor nu mai este defapt o problema in cazul in care marele grup auto ar dori sa detina o participatie.

    Singura necunoscuta este pozitia Fiat, care, momentan, nu si-a facut publica parerea vizavi de intentiile VW. In plus, fiindca Ferrari este cel mai profitabil brand, nu credem ca CEO-ul grupului, Sergio Marchionne, precum si ceilalti actionari, se vor lasa convinsi prea usor.

    Apoi, VW are deja in portofoliu cateva marci de masini sport, precum Lamborghini, Bugatti si, mai recent, Porsche. Venirea Ferrari nu ar fi tocmai cel mai intelept pas.

    Cu toate aceasta, exista informatii potrivit carora Fiat ar putea vinde ceva actiuni Ferrari in cadrul unei oferte publice, pastrand totusi 51% din companie. Astfel, Piech s-ar putea multumi cu o particica din Calutul Cabrat, iar Fiat ar putea finaliza achizitia Chrysler cu suma dobandita de la VW sau oricare alt investitor.

    Vizualizari: 1584