rss

Volkswagen pregateste Jetta R si Polo R

  1. 08/11/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Jetta, Polo, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen va lansa versiuni sportive pentru noul Jetta si subcompactul Polo, a declarat Ulrich Hackenberg, intr-un interviu acordat publicatiei Autocar.

    Astfel, producatorul auto isi va extinde gama de performanta R, care numara in prezent numai doua modele: Golf si Scirocco. Noile versiuni R vor fi dezvoltate de divizia R GmbH si vor duce batalii cu nume celebre in bransa precum M de la BMW si AMG de la Mercedes.

    VW Polo R va beneficia de acelasi sistem de tractiune integrala si de acelasi propulsor de 1,6 litri TSI, cu o putere de peste 200 de cai, ca si Audi S1 si Seat Ibiza Cupra R. In privinta Volkswagen Jetta R, cel mai probabil va fi pus in miscare de o unitateV6.

    Hackenberg a confirmat ca totul este gata pentru a da startul productiei versiunii sportive Jetta daca exista cerere. In acest sens, piata americana are suficient apetit pentru motoare puternice. In plus, producatorul auto planuieste sa isi mareasca vanzarile in SUA.

    Constructorul auto a prezentat deja un concept Jetta, pus in miscare de un V6 de 3,6 litri care face casa buna cu sistemul de tractiune integrala 4MOTION si transmisia DSG cu sase trepte. Aceasta versiune ar putea fi primul pas in lansarea Jetta R.

    Vizualizari: 2239