rss

Volkswagen ar putea muta productia modelului Tiguan in SUA

  1. 31/05/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Tiguan, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen ar putea muta productia SUV-ului de clasa medie Tiguan in America de Nord. Aceasta decizie are rolul de a reduce din costuri. In prezent, modelul este construit la uzina Wolfsburg, din nordul Germaniei.

    Astfel, prin contractarea furnizorilor locali, constructorul auto va evita fluctuatiile schimbului valutar care ii afecteaza cifrele de profit. In plus, prin asamblarea autoturismelor in Statele Unite, VW se va putea adapta din mers in functie de cerintele clientilor americani care dau in unele cazuri startul unor schimbari de directie importante.

    Noul Tiguan Facelift va ajunge in Europa incepand cu luna august,  fiind oferit in doua versiuni diferite: una destinata mediului urban si una pentru experientele off-road, cu panouri de protectie fata si spate.

    Gama de propulsoare ofera unitati cu puteri cuprinse intre 122 si 210 CP, pe benzina, si intre 110 si 170 CP, pe frontul diesel. Puterea poate fi transmisa prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte (in versiunea standard) ori cu ajutorul unei transmisii DGS cu sapte rapoarte.

    Volkswagen Tiguan Facelift a debutat oficial in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

    Vizualizari: 1643