rss

Versiunea de serie VW BlueSport va debuta in 2013

  1. 02/11/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: BlueSport, Roadster, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (4)

    Versiunea de seria a roadsterului Volkswagen BlueSport va fi lansat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, in 2013, conform Autocar. Prototipul a fost prezentat la Detroit, in 2009.

    Noul model va intra pe piata la inceputul anului 2014 si va insusi principalele caracteristici ale conceptului: habitaclul va gazdui doi pasageri, plafonul va fi textil, iar greutatea se va situa sub 1.200 kg.

    Volkswagen BlueSport de serie va insemna debutul noii platforme cu tractiune spate, MMB, care va fi utilizata si de catre fratii de consortiu Audi si Porsche, care vor propune, la randul lor, o sportiva compacta cu motor amplasat central.

    Aceasta platforma va imparti mai multe componente cu platforma MQB de la Golf 7, incepand cu suspensiile. In plus, designul modular va permite dimensiuni diferite intre BlueSport si derivatele Audi si Porsche.

    Roadsterul VW va fi pus in miscare de motorul de 1,6 litri TSI cu motor de 220 CP, legat la o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau la una DSG cu dublu-ambreiaj si sapte viteze. Acest motor va fi adoptat si de Golf, Scirocco, Audi A1 si VW Polo R.

    Cel mai probabil, versiunea de serie nu va fi disponibil cu o unitate TDI, dupa cum am putut vedea in cazul prototipului.

    Vizualizari: 2248