rss

Razboiul Volkswagen-Toyota continua

  1. 19/11/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Toyota, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Faptul ca Volkswagen se razboieste cu Toyota pentru a deveni lider mondial nu mai este un secret pentru nimeni. In plus, s-ar putea sa aiba de castigat de pe urma rechemarilor masive in service efectuate de constructorul nipon, actiuni ce i-au afectat suficient de mult credibilitatea.

    Dar VW nu se bazeaza numai pe neincrederea instalata in randul clientilor in privinta modelelor Toyota, grupul auto european planuind investitii de 51,6 milioane de euro in urmatorii cinci ani. Aceasta suma va fi utilizata pentru extinderea si modernizarea portofoliului de masini, pentru a deveni lider mondial al pietei pana in 2018.

    Companiile mixte ale VW din China vor investi, in plus, 10,6 miliarde de euro in aceeasi perioada, din lichiditati proprii. VW se va concentra pe propulsiile hibride si integral electrice, segmente pe care a ramas in urma companiilor concurente, in special in spatele Toyota.

    Ar fi bine ca Volkswagen sa isi dezvolte un plan bine pus la punct intrucat Toyota nu pierde vremea: pana in 2012 va lansa versiunea electrica a citadinei iQ, plus 11 hibride.

    VW detine noua marci, printre care Seat, Lamborghini, Skoda si Audi, si este pe cale sa integreze si Porsche. In plus, in ultima perioada au aparut zvonuri cum ca Piech ar fi interesat sa cumpere de la italieni ba Alfa Romeo, ba Ferrari.

    Vizualizari: 1966