rss

Europa va primi o versiune mai scumpa si mai avansata a noului VW Jetta

  1. 04/11/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Europa, jetta,, VW,
    Vezi toate fotografiile (4)

    Comparativ cu ceea ce primesc cumparatorii nord-americani, versiunea europeana a noului sedan Volkswagen Jetta va fi mai luxoasa şi mai scumpa. In timpul lansarii sedanului, Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare VW, a declarat reporterilor ca Jetta pentru Europa este construita cu piese de calitate mai buna.

     

    De exemplu, Jetta pentru Europa dispune de un panou de control de o calitate mai buna la atingere decât panoul de control aspru prezent pe versiunea americana. VW a explicat ca versiunea europeana are un sistem sofisticat de suspensie cu patru brate asemanator cu cel care echipeaza Golf-ul. Acesta a fost instalat pe ultimul model, dar nu a fost inca introdus pe modelele americane. Cu acest sistem, Jetta europeana este in masura sa ofere o mai buna manevrabilitate.

     

    Hackenberg a spus ca noul Jetta nu ar trebui să fie considerat "masina studentului" ca in cazul unora dintre predecesorii sai, ci, mai degraba, ar trebui sa fie privit ca un sedan de mare valoare, cu un aer sportiv definit. Cumparatorii europeni vor plati un pret ridicat pentru Jetta lor. Preturile pentru a sasea generatie Jetta va incepe in Germania de la 20.900 de euro (29.000 dolari), in timp ce in Statele Unite preturile incep de la 16.000 dolari.

     

    In Europa, Jetta va fi disponibila cu o mare varietate de motoare pe benzina si diesel. Oferta de motorizari pe benzina este formata din propulsoarele: 1.2 TSI, care produce 105 CP, 1.4 TSI cu o putere de 122 si 160 cai si unitatea 2.0 TSI, care dezvolta 200 CP. Pe frontul diesel, optiunile sunt limitate la motoarele 1.6 TDI si 105 CP si 2.0 TDI, cu o forta de 140 CP.

    Noul Jetta este disponibil si cu tehnologia BlueMotion, care ofera un consum de numai 4,2 litri de carburant la suta de km in cazul unitatii TDI de 1,6 litri si 105 CP. Emisiile ating un nivel de doar 109 C02 g/km.

     

    Jetta a inceput sa se vanda in SUA in luna octombrie, in timp ce lansarea sa in Europa este stabilita pentru luna martie. Jetta este pozitionata intre modelele Golf si Passat.

    Vizualizari: 1781