rss

Volkswagen este tot mai aproape de WRC

  1. 22/09/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Fia, scirocco wrc, Volkswagen, VW Scirocco, Wrc
    Vezi toate fotografiile (1)

    Zvonurile din ultima vreme potrivit carora Volkswagen ar urma sa intre in WRC par sa prinda din ce in ce mult contur dupa ce FIA a aprobat marirea latimii masinilor care alearga in Mondialul de Raliuri.

    Aceasta conditie impusa de forul automobilistic mondial nu era indeplinita de Volkswagen Scirocco, care depasea limita maxima de 1.800 mm. Acum insa, odata cu marirea acestei dimensiuni la 1.820 mm, modelul vizat de oficialii VW are sanse reale de a participa pe viitor in WRC.

    De altfel, inginerii Diviziei Motorsport din cadrul Volkswagen lucreaza deja la o versiune S1600 Turbo bazata pe coupe-ul german care ar urma sa debuteze in Campionatul Mondial de Raliuri in 2011. Acest model va fi propulsat de un motor 2.0 TFSI de 300 CP si, daca este sa ne luam dupa ultimele informatii ce au transpirat dinspre Wolfsburg, ar urma sa fie cuplat la transmisia automata DSG cu 7 trepte si dublu ambreiaj patentata de VW, care poate fi actionata si manual de la padelele montate pe volan.

    In paralel cu Scirocco WRC, VW pregateste si o noua versiune a modelului Race Touareg 2 care ar trebui sa participe la editia de anul viitor a Raliului Dakar.

    Vizualizari: 1209