rss

Volkswagen Up! a fost amanat pentru 2011

  1. 09/10/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: productie, Up!, Volkswagen, Vw up!
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul minicar VW Up! nu va sosi inainte de 2011! Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al companiei din Wolfsburg, lasand sa se inteleaga ca amanarea este cauzata in mare masura de o serie de probleme interne.

    Jochem Heizmann, sef de productie la Volkswagen, a declarat pentru revista Automobilwoche ca productia lui Up! va demara dupa luna martie 2011, iar primele modele vor ajunge in showroom-urile europene spre sfarsitul aceluiasi an.

    In mod curios, principala problema care a determinat aceasta amanare a productiei lui Up! o reprezinta o disputa interna in cadrul Grupului Volkswagen, intre brandurile detinute de concernul german. Oficialul VW nu a furnizat alte detalii legate de acest subiect, dar a dat de inteles ca ar fi vorba despre atacuri meschine lansate de unele departamente din cadrul unor marci la adresa altor sectoare ale altor branduri.

    Volkswagen a anuntat ca va introduce si o versiune electrice a minicarului Up!, lucru care se va intampla undeva in cursul anului 2013. Conceptul care anunta versiunea de serie, dezvaluit luna trecuta la Frankfurt, era animat de un motor electric de 80 CP. Exprimat in cifre, acest prototip era capabil sa sprinteze de la 0-100 km/h in 11,3 secunde si sa atinga 50 km/h in doar 3,5 secunde.

    Conceptul VW Up! electric incorpora un pachet de baterii litiu-ion de 18 kWh si masura 3,19 metri in lungime, 1,64 metri in latime si 1,47 metri in inaltime, la un ampatament de 2,19 metri.

    Vizualizari: 1491