rss

VW va aduce la Frankfurt un nou concept electric

  1. 20/05/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: golf twin drive, Opel Ampera, TwinDrive, Vw, Vw golf
    Vezi toate fotografiile (9)

    Dupa ce in urma cu o saptamana Auto.ro a scris ca la Salonul Auto de la Frankfurt VW va aduce patru noi modele, astazi suntem in masura sa va informam ca producatorul german va mai aduce si un nou concept electric care ar urma sa rivalizeze cu Opel Ampera sau Chevrolet Volt.

    Potrivit unor informatii furnizate de insideri, noul concept va fi, practic, succesorul actualului VW Golf TwinDrive si va fi 100% electric. In plus, se pare ca procesul de dezvoltare al noului tren de rulare hibrid se afla intr-o faza foarte avansata, ceea ce ne face sa credem ca aceasta tehnologie de la VW isi va face debutul cat de curand.

    Viitorul concept electric va beneficia de un propulsor conventional in 4 cilindri cu injectie directa de 1,4 litri, care va produce 100 de cai-putere. Acesta ar urma sa lucreze in armonie cu un motor electric pe baza de baterii litiu-ion furnizate de niponii de la Sanyo, care ii va permite modelului sa parcurga 50 km doar cu ajutorul pachetului de baterii.

    Anul trecut, constructorul din Wolfsburg a testat la Berlin o flotila de 20 de modele Golf plug-in, care foloseau un motor turbodiesel de 2,0 litri si 122 CP, si anuntase ca intentioneza sa lanseze o versiune de serie spre sfarsitul anului 2010.

    Vizualizari: 1462