rss

VW participa cu cinci masini la Dakar 2010

  1. 11/11/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: dakar 2010, Great Wall Motors, Mitsubishi, race touareg, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai mare concern auto european (si, dupa ultimele calcule, cel mai prolific la nivel mondial) va participa la Dakar 2010 cu o adevarata armada de modele Race Touareg, cele cinci masini inscrise incercand sa repete succesul de anul trecut.

    VW a reusit anul acesta, dupa mai multe tentative, sa castige mult ravnitul trofeu, dupa ce si-a adjudecat 10 din cele 13 etape disputate.

    Kris Nissen, directorul diviziei de motorsport al lui Volkswagen, a declarat ca gigantul german se va baza din nou pe potentialul si tehnologia de ultima ora inglobate de motoarele diesel; mai mult, nemtii isi doresc ca Touareg sa fie cunoscut drept cel mai rapid si mai fiabil model diesel inscris in probele de rally-raid din lume.

    Adevarul e ca nu le va fi prea greu, daca vor avea de-a lungul anilor o concurenta precum cea din 2010: printre cei care vor incerca sa-i tina piept lui Volkswagen se vor alfa si doua echipaje din... China.

    Acestea vor fi team-urile oficiale ale lui Chery si Great Wall Motors, ce-si vor pune sperantele in SUV-urile Rely X5, respectiv CUV. Pariem ca nemtii isi fac mari probleme...

    Vizualizari: 1463