rss

VW a demarat astazi productia la noua fabrica din Rusia

  1. 21/10/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: fabrica, Rusia, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Martin Winterkorn, presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen AG, si premierul rus Vladimir Putin şi prof. dr. Martin Winterkorn, au dat impreuna semnalul pentru inceperea productiei la fabrica din Kaluga. Investitia totala se ridica la 570 de milioane de euro.

    Noul sit de productie face parte din strategia de expansiune la scara globala a concernului Volkswagen pe una dintre pietele care va inregistra pe termen lung o crestere foarte importanta. Incepand cu anul 2010, uzina de la Kaluga va lucra la capacitatea sa maxima de 150.000 de unitati pe an.

    Primele masini care au iesit de pe linia de asamblare a fabricii din Rusia au fost un Volkswagen Tiguan si o Skoda Octavia, insa in lunile ce vor urma germanii vor extinde productia de la Kaluga cu inca trei modele, unul dintre acestea fiind un hatchback destinat special pentru piata din Rusia.

    Cu un volum total al investitiilor de 774 milioane de euro, concernul Volkswagen este cel mai mare investitor in sectorul de automobile din Rusia. In prezent, Volkswagen Group Rus are peste 1.800 de angajati la uzina din Kaluga, societatea de vanzare din Moscova numarand alti 300 de angajati. Pana la finalul anului 2010, la Kaluga vor lucra aproximativ 3.000 de oameni.

    Vizualizari: 1288