rss

VW a confirmat interesul pentru achizitionarea Karmann

  1. 23/11/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Autoeconomie, Karmann, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Volkswagen a confirmat ceea ce multi sustineau deja de ceva vreme, si anume achizitionarea Karmann. Volkswagen si-a anuntat intentia de a pune pe picioare o noua fabrica in Osnabrueck, Germania, chiar pe locul unde acum se afla facilitatile celebrului carosier specializat in modele cabrio.

    Odata cu terenul, VW va cumpara si echipamentul, masinile unelte si fabricile in care, odinioara, a fost produs si coupe-ul Karmann Ghia, autovehicul ce avea la baza modelul VW Beetle (Broscuta). Insa pentru Karmann acele vremuri bune au apus, compania intrand inca din aprilie 2009 sub protectia legii falimentului.

    Volkswagen, care mai are in plan si cumpararea a 49% din actiunile Porsche, ar urma sa produca aici, incepand din 2011, un nou model (numele acestuia nu a fost facut public, inca).

    Vestea a adus bucuria in sufletele localnicilor, intru-cat orice loc de munca nou creat conteaza enorm in climatul economic actual. Astfel, anul urmator aproximativ 200 de persoane vor fi angajate pentru a se ocupa de redeschiderea fabricii, urmand ca pana in 2014 uzina din Osnabrueck sa isi treaca pe statele de plata peste 1.000 de noi angajati.

    Vizualizari: 1161