rss

VW Bluesport ar putea totusi intra in productia de serie

  1. 14/07/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: BlueSport, Roadster, Volkswagen, vw bluesport concept
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi luna trecuta oficialii Volkswagen au anuntat ca proiectul VW Bluesport a fost abandonat, totusi, exista inca sanse pentru ca prototipul prezentat in luna ianuarie, la Detroit, sa fie introdus in productia de serie, cel mai tarziu in 2011.

    Cel putin asa a lasat sa se inteleaga Mario Fabiano, seful proiectului Bluesport. Oficialul VW a declarat cu prilejul unui eveniment intern ca producatorul german intentioneaza sa dezvolte o noua platforma cu motor amplasat central. Aceasta ar permite introducerea conceptului in productia de serie, versiunea finala urmand a avea un pret de pornire estimativ de 22.000 de euro.

    Noua platforma ar putea include si componente de la alte modele din gama VW, masura fiind menita pentru a se reduce costurile de productie. De altfel, conceptul VW Bluesport dispunea de sistemul de franare de la Golf R32, directia electromecanica de pe noul Polo, iar suspensiile si sistemul de tractiune integrala erau un amestec de componente de la aceste doua modele. Astfel, introducerea in productia de serie a conceptului pare sa prinda din ce in ce mai mult contur.

    Mario Fabiano a mai precizat ca versiunea de serie ar urma sa fie echipata cu un motor de 2,0 litri si 265 CP destinat lui Scirocco R. Roadsterul VW Bluesport Concept era propulsat de un motor turbodiesel cu 4 cilindri de 2,0 litri, care producea 180 CP si 352 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, modelul era capabil sa accelereze de la 0-100 km/h in 6,2 secunde si sa atinge o viteza de varf de 250 km/h. In plus, consumul mediu era cifrat la 6,7 l/100 km.

     

    Vizualizari: 1324