rss

Grupul VW a inregistrat livrari-record in 2009

  1. 12/01/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: livrari, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Volkswagen a stabilit un nou record de livrari in 2009, depasind cifrele din anul precedent. Un total de 6,29 milioane de vehicule (fata de 6,23 milioane in 2008) au fost livrate catre clienti. In contrast, piata globala a autovehiculelor pentru pasageri s-a contractat cu peste 6%. Astfel, intr-un mediu economic dificil, cota de piata la nivel mondial detinuta de cel mai mare producator auto din Europa a crescut pana la 11.4% (fata de 10,3% in 2008).

     

    "Cu masini noi si prietenoase cu mediul inconjurator, Volkswagen a depasit cifrele de livrari din anii trecuti chiar si in condiţii dificile", a declarat luni Christian Klingler, Vice Presedinte Executiv al grupului pe Vanzari si Marketing, in prima zi a salonului de la Detroit.

     

    Potrivit lui Klingler, 2010 va fi un alt an plin de provocari. "Nu exista semne ale unei recuperari sustinute pe piata mondiala de automobile. Pe pietele emergente, cum ar fi China si Brazilia se intrevede totusi o tendinta ascendenta. Avand in vedere prezenta noastra puternica in aceste regiuni, ne propunem sa participam la renasterea anticipat usoara a pietei mondiale."

     

    Vizualizari: 1158