rss

Sarbatoare dubla pentru VW Transporter

  1. 25/11/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: transporter, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    In lunile noiembrie si decembrie, Volkswagen Autovehicule Comerciale sarbatoreste doua aniversari importante la AutoMuseum din Wolfsburg, Germania. Se implinesc 60 de ani de cand Heinrich Nordhoff a prezentat presei primul prototip Transporter si 30 de ani de la lansarea celei de-a treia generatii Transporter. Ambele aniversari vin intr-un moment in care Volkswagen se pregateste sa celebreze lansarea celor mai recente versiuni ale van-ului Transporter si derivatii de azi - Caravelle si California, in noul an.

     

    Prima generatie a prototipului Transporter este prezenta in cadrul show-lui, alaturi de modele memorabile ale tuturor generatiilor Transporter. T1 este cunoscut sub numele de “splittie” gratie parbrizului distinctiv de pe parti, care a fost initial derivat din ideile generate de T1 Beetle..

     

    De la T1 pana la T3, care a fost lansat in 1979, motorul racit cu aer, montat in partea din spate a masinii, a fost o trasatura emblematica a gamei de modele. De-abia in anul 1984 acest motor a fost schimbat cu o unitate de racire cu apa.

     

    Transporter este cel mai bine vandut model Volkswagen in intreaga lume. Au fost vandute peste un milion de masini ale actualului model de la lansarea sa in 2003, acumulandu-se astfel un total de peste 10 milioane de unitati comercializate de cand a inceput productia Transporter, in martie 1950.

     

    Vizualizari: 1848