rss

VW Scirocco a debutat in Race of Champions 2009

  1. 07/11/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Race of Champions, Scirocco, Volkswagen, Volkswagen scirocco, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Versiunea de curse a modelului Volkswagen Scirocco si-a facut debutul in Race of Champions 2009, care a avut loc la inceputul acestei saptamani la Beijing.

    Modelul VW Scirocco folosit la ROC 2009 este identic cu cel folosit in competitia monomarca Scirocco Cup si este echipat cu propulsorul 2.0 TSI de 200 de cai-putere si transmisia DSG cu dublu ambreiaj. Finala Scirocco Cup are loc in acest weekend, tot la Beijing.

    La editia din acest an au participat 16 piloti "top-class", intre care fostul septuplu campion mondial in Formula 1, Michael Schumacher, noul campion al lumii in F1, Jenson Button, Sebastien Vettel, David Coulthard, pilotul de uzina VW Giniel de Villiers, nimeni altul decat castigatorul Raliului Dakar 2009, si fostul campion DTM, pilotul suedez de la Audi Mattias Ekstrom.

    Acestia s-au intrecut pe circuitul amenajat pe Stadionul Olimpic din Beijing ("Cuibul de pasare") pilotand mai multe modele de curse, printre care si VW Scirocco. S-au disputat doua concursuri, Cupa Natiunilor, in care au concurat cate doi piloti pentru fiecare tara, si cel individual dotat cu trofeul ROC 2009.

    Titlul pe echipe a revenit Germaniei (Schumacher/Vettel), iar la individual s-a impus Ekstrom, care devine astfel "Campionul Campionilor" pentru a treia oara in cariera.

    Vizualizari: 1460
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »