rss

VW Scirocco Cup, cea mai verde competitie auto

  1. 30/10/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Scirocco, Volkswagen, Vw

Chiar daca pare un paradox, cursele auto merg - cel putin in ultima vreme - mana-n mana cu ecologia. De exemplu, in Statele Unite, cursele American Le Mans Series au gazduit sezonul acesta o intrecere speciala, Green X Challenge, destinata autovehiculelor care folosesc tehnologii alternative. Europa este de mai mult timp martora la incercarea grupului Volkswagen de a transforma competitiile auto astfel incat sa nu dauneze mediului inconjurator.

Dupa ce ani la rand au avut Cupa Polo, germanii fac un nou pas. Astfel, din 2010 vor lansa Cupa Scirocco, o serie monomarca in care bolizii sunt alimentati cu gaz natural. Versiunea de concurs a hatchback-ului va folosi motoare derivate din agregatul de 2.0 TSI alimentat cu Bio-CNG, combustibilul eco fiind produs din surse regenerabile precum iarba, porumb sau resturi biologice. Propulsorul dezvolta 223 CP, dar un sistem special permite cresterea puterii cu inca 30 de "cai" pentru perioade scurte de timp, fapt ce va avantaja depasirile si, implicit, spectacolul.

Versiunea Scirocco alimentata cu bio-combustibil va inlocui incepand de anul viitor modelul Polo in cupa monomarca organizata de VW, Scirocco Cup urmand sa devina partener oficial DTM.

Vizualizari: 1838