rss

VW lucreaza la un MPV compact bazat pe noul Polo

  1. 27/05/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: MPV, platforma tehnica, Polo, Volkswagen polo, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Platforma tehnica a noului Volkswagen Polo ar putea reprezenta punctul de plecare al unui nou model pe care compania germana intentioneaza sa-l construiasca, si anume un MPV compact care ar urma sa fie lansat in aproximativ doi ani.

    Desi producatorul din Wolfsburg nu a furnizat nici un fel de detaliu despre acest model, zvonurile care anunta un MPV in gama VW castiga in credibilitate dupa declaratiile facute recent de Hans Dieter Potsch, responsabil cu finantele si membru in comitetul director al VW. "VW se gandeste de mai multa vreme la un MPV de mici dimensiuni pentru ca pietele se schimba mult mai rapid decat apreciam inainte. Pentru a nu fi luati prin surprindere, trebuie sa avem o agenda de produse incarcata, iar din aceasta agenda nu poate lipsi un astfel de model", spunea Potsch.

    Mai mult, desi VW nu a confirmat aceste zvonuri, o sursa din interiorul companiei sustine ca Volkswagen va folos platforma noului Polo pentru dezvoltarea viitorului MPV: "Unii constructori cu modele de clasa mica excelente fac eforturi uriase pentru a se impune in segmentul MPV-urilor sau al crossoverelor si viceversa. Construite asa cum trebuie, aceste modele pot deveni complementare".

    In alta ordine de idei, VW lucreaza de zor la noua generatie Beetle, model care se asteapta sa aduca multe imbunatatiri comparativ cu actualul. Cea mai importanta modificare va fi de ordin estetic, in sensul ca nemtii vor sa faca din noul Beetle o masina cu un aspect mai barbatesc desi pana acum era indreptata catre sexul frumos.

    Vizualizari: 1467