rss

VW Polo Coupe ar putea debuta chiar in acest an

  1. 29/05/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: polo coupe, Scirocco, Volkswagen, Volkswagen polo, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Deja un mare succes de piata in Germania, noul VW Polo va avea foarte curand inca o versiune de caroserie. Este vorba despre Polo Coupe (a nu se confunda cu versiunea in trei usi), care ar putea debuta chiar in aceasta toamna, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

    Coupe-ul va fi cel de-al treilea model derivat din noua generatie a lui Polo, dupa ce compania din Wolfsburg a anuntat ca in scurta vreme va introduce Polo in trei usi si, in cel mult doi ani, va lansa un minivolum realizat pe platforma hatchback-ului de clasa mica.

    Desi va prelua unele linii si detalii de design de la modelul din care deriva, Polo Coupe va fi mai atragator decat Polo standard si avea un aspect mai agresiv si mai sportiv. Acest look specific coupe-urilor va fi conferit de elementele pe care le va imprumuta de la alte modele din gama VW precum Scirocco si chiar de la conceptul BlueSport Roadster.

    Conform unor informatii preliminare, noul VW Polo Coupe va primi doar doua versiuni de motorizare, un propulsor 1.4 supraalimentat si unul turbo a carui putere va fi de 180 CP acesta din urma urmand sa se regaseasca si pe Polo GTI, care a a fost prezentat in forma de concept car la show-ul Worthersee. Ambele motoare vor fi conectate la o transmisie cu sapte rapoarte DSG.

    Vizualizari: 1905