rss

VW Polo BlueMotion: de la 16.500 de euro in Germania

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: noul polo, Polo bluemotion, Volkswagen, Vw, vw polo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara acestui an, Volkswagen Polo BlueMotion este incepand de astazi disponibil pentru comenzi in Germania. Pretul de pornire ale celui mai economic model cu cinci locuri este de 16.500 de euro.

    Modelul ecologic sub capota un motor 1.2 TDI care produce o putere maxima de 75 CP, tot atat cat produce si actualul 1.4 TDI din gama Polo. Versiunea "verde" a lui VW Polo consuma in medie 3,3 litri/100 km, cu 22% mai putin (sau cu 0,9 litri) comparativ cu versiunea conventionala a noului Polo, in timp ce emisiile de gaze au fost diminuate de la 109 la 87 grame CO2 per kilometru parcurs. De asemenea, masa totala a fost redusa la 1.150 kg.

    Pentru a obtine aceste valori, inginerii VW au aplicat o serie de solutii si componente tehnologice cum ar fi sistem Start/Stop si sistem de recuperare a energiei produsa pe perioadele de franare. Aditional, Polo BlueMotion a primit o serie de imbunatatiri aerodinamice ca de exemplu grila radiatorului acoperita aproape in intregime sau panouri montate pe dedesubt ce reduc rezistenta la inaintare si un set de jante din aliaj de 15 inch marca Greeland, care sunt imbracate cu pneuri cu rezistenta redusa la rulare.

    Standard, VW Polo BlueMotion este prevazut cu cruise-control, volan si schimbator de viteze imbracate in piele, indicator pentru presiunea in cauciucuri, proiectoare de ceata, spoilere fata/spate sport, oglinzi si clante vopsite in culoarea caroseriei.

    Noul VW Polo BlueMotion va ajunge pe piata romaneasca in primavara anului viitor, preturile urmand sa fie comunicate in preajma lansarii nationale.

    Vizualizari: 3201