rss

Geneva 2010: VW a lansat noul Touareg, Sharan si Cross Polo

  1. 03/03/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Touareg
    Vezi toate fotografiile (6)

    Volkswagen Touareg va fi inlocuit cu noua generatie, lansata la Salonul Auto de la Geneva. Noul Touareg ofera acum mai multa putere, mai mult spatiu, o mai mare eficienta, greutate mai mica si, pentru prima data, un sistem de propulsie hibrid.

    Noul SUV are o lungime mai mare decat versiunea Touareg actuala, SUV-ul masurand acum 4758 mm, si  1724 mm inaltime.

    In ceea ce priveste designul, acesta a fost  imbunatatit cu o grila corporatista mai mare, prima data dezvlauita pe Golf MK6 si noul Polo.

    Noua generatie Touareg este cu 200 kg mai usoara decat actualul model, si cu 20% mai eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil.

    Potrivit producatorului, Touareg Hybrid va avea o autonomie de 50 km in versiune full electric. Aceasta combina motorul V6 turbo pe benzina de 333 de cai putere cu o unitate electrica de 47 de CP, care ajunge la un total de 380 CP si 580 Nm. Masina a fost redusa in greutate cu 208 kg, in versiunea de baza si se bazeaza pe ADN-ul  design-ului VW .

    Producatorul german ofera o gama de unitati pe benzina si diesel. Astfel, noul Touareg va fi disponibil cu unitatea V6 FSI de 280 CP, motorul V6 3.0 TDI de 240 CP dotat cu Start&Stop in standard si V8 TDI de 4.2 litri si 340 CP, regasit si pe Audi A8.

    Printre motoarele diesel, Touareg V6 TDI va avea un consum de 7.4 litri, cea mai buna valoare in segmentul SUV-urior autentice. Toate configuratia de motoarele sunt acum oferite cu transmisia automata in opt trepte - o premiera in acest segment de piata.

    Volkswagen a lansat, de asemenea,  si un inlocuitor pentru MPV-ul  Sharan, desi surse din cadrul companiei au admis ca masina a fost dezvaluita cu doi ani mai tarziu, decat se planificase initial.

    Noua generatie urmeaza sa fie produsa pe platforma flexibila MQB. Acesta este cu 220 mm mai lung, 92 mm mai lat si 12mm mai scazut in inaltime decat modelul care isi “inceteaza activitatea”, dar are o greutate mai scazuta cu 30 kg decat predecesorul sau. Ampatamentul a fost prelungit cu 75mm, fapt care a impulsionat spatiul interior.

    Doua propulsoare pe benzina si doua motoare diesel
    sunt disponibile pe noul Sharan: o unitate de 1.4 litri TSI, care livreaza 148 CP  si are emisii de CO2 de 172g/km, o unitatet de 2.0 litri benzina de 197 CP, cu emisii de CO2  de 201g/km si doua unitati de 2.0 litri TDI , disponibile fie cu 138 CP, fie cu 168 CP.

    Constructorul auto german a adus la Geneva si noul CrossPolo, un vehicul, care in esenta, este un Polo in cinci usi inaltat si cu un design mai rigid.

    Crossover-ul compact este alimentat de motoare eficiente, cu o gama de putere intre 70 - 105 CP.

    In Europa, clientii vor putea alege dintr-un total de unitati trei pe benzina si trei motoare common-rail turbodiesel TDI, fiecare dintre cele din urma  avand optiunea transmisiei DSG cu dublu ambreiaj.

    Printre elemente cheie de design se numara barele de protectie unice, finisate intr-o culoare antracit si echipate cu lumini de ceata si prize de aer mai mari. CrossPolo beenficiaza, de asemenea, de praguri laterale noi, precum si jante de aliaj de 17 inch.

    Vizualizari: 3432