rss

VW a dezvaluit primul teaser cu inlocuitorul Passat-ului american

  1. 29/10/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Passat, sedan de clasa medie, Volkswagen, Vw, VW Passat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Divizia americana a celor de la Volkswagen a dat publicitatii primul teaser cu viitorul sedan de clasa medie care va inlocui actualul Passat pe piata din SUA. Noul model va fi lansat la sfarsitul anului 2011.

    Noua berlina medie, care este cunoscuta in interiorul companiei sub numele de cod NMS, va fi pozaitionata in gama intre berlina Jetta si coupe-ul in patru usi Passat CC. Interesant este faptul ca lansarea acestui model va coincide cu cea a noii generatii Passat.

    Se stie deja ca noul sedan de clasa medie va fi mai mare si mai ieftin cu vreo 8.000 de dolari comparativ cu actualul Passat, plasandu-se astfel sub pragul de 20.000 de dolari. Prin reducerea gabaritului si a pretului, noul produs Volkswagen va avea un mare atuu in fata rivalilor Honda Accord si Toyota Camry.

    VW va construi viitorul NMS la noul sit de productie din Chattanooga (Tennessee) pentru a profita de deprecierea dolarului fata de moneda unica europeana (cu aproape 15% din martie pana acum) si, implicit, de costurile de productie mai mici. Targetul de vanzari pentru inlocuitorul lui Passat a fost fixat la 100.000 de unitati anual, in timp ce actualul Passat va fi cel mai probabil retras din SUA din cauza vanzarilor slabe din 2009, mai exact doar 9.200 de exmplare in primele noua luni din 2009!

    Vizualizari: 1746