rss

Volkswagen dezvolta o platforma noua pentru 60 de modele

  1. 12/11/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: platfoma, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen se afla in faza de finalizare a noii platforme, ce va fi utilizata pentru proiectarea a 60 de modele Audi, Seat, Skoda si Volswagen in urmatorii cinci ani.

    Cunoscuta sub numele de MQB, noua structura va inlocui platformele PQ2 de astazi, PQ3 si PQ4. Miscarea va ajuta VW sa economiseasca pana la un milliard de euro pe an, prin rationalizarea productiei si crearea unor reduceri la scara larga.

    Secretul noii platforme este modul in care aceasta furnizeaza o distanta comuna intre axa fata si pedale, indiferent de marimea masinii. Oficialul VW, Ulrich Hackenberg, sustine acest lucru va ajuta la reducerea numarului de arhitecturi ale trenului de rulare cu tractiune fata, de la 18 la doar 2.
     
    Designul platformei, care isi va face debutul pe urmatorul Audi A3, in 2011, permite o variatie mai mare in ecartament, ampatament si in dimensiunea rotii decat platforma cu motor transversal oferita de VW in prezent.

    "Aceasta ne ofera posibilitatea de a produce modele din segmente diferite si de diferite dimensiuni, utilizand aceeasiarhitectura la baza ", a spus Hackenberg.

    "Putem trece de la un hatchback tipic la un sedan, cabriolet si SUV cu doar cateva modificari." a adaugat acesta.

    Noua arhitectura a fost dezvoltata pentru a sprijini modele care utilizeaza gaze naturale, gaz petrolier lichefiat si etanol. Anumite modificari vor permite de asemenea, includerea unui tren de rulare hibrid.

    Vizualizari: 1696