rss

Oficial: VW a prezentat noile Transporter, Caravelle, Multivan si California

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Caravelle, facelift, Multivan, transporter, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa ce pozele cu monovolumul german au scapat pe mana presei, Volkswagen a dat publicitatii cateva imagini oficiale si detalii despre noul Transporter. Acesta primeste un facelift menit sa-l apropie de imaginea lui Golf 6, respectiv Scirocco, dar si un motor diesel nou, de 2 litri.

    Pe langa Transporter, si restul gamei va fi improspatata, adica versiunile Caravelle, Multivan si California.
    Toate primesc faruri noi, a la Golf 6, o grila cu mai multe elemente decorative din crom, plus proiectoare de ceata redesenate.
    La interior apare volanul folosit de compacta din Wolfsburg si cateva butoane imprumutate tot de la ea.

    Dar poate cea mai mare schimbare are loc sub capota, unde motoarele diesel de 1,9 (84, 102 CP) si 2,5 litri (131, 174 cai-putere) sunt inlocuite de unul singur, de 2.000 cmc. Fireste, Volkswagen ofera in continuare mai multe trepte de putere: primele doua fiind identice cu ce livra versiunea 1.9 TDI, in timp ce in partea de sus a “clasamentului” avem de-a face cu o cura moderata de “steroizi” - 140 CP si 340 Nm, 180 CP si 400 Nm.

    Primele trei folosesc o singura turbina, pe cand varful de gama e biturbo. Motorul pe benzina are aceleasi coordonate in ceea ce priveste puterea (2 litri, 115 CP), dar indeplineste normele de poluare Euro5.

    Potentialii clienti se vor bucura sa auda ca transmisia DSG este de acum disponibila, dar si ca tractiunea integrala e de asemenea pe lista de optionale.

    Transporter facelift va fi la Salonul Auto de la Frankfurt, urmand ca vanzarile sa debuteze in octombrie.

    Vizualizari: 2110